Cipralex - Mine bivirkningerDet er en god del som har spurt om hva slags erfaringer jeg har med Cipralex. Om jeg har noen bivirkninger osv.

Vi kan starte med det grunnleggende. Cipralex er medikamenter mot depresjon og angst.
De vanligste bivirkningerne er: Munntørrhet, kvalme, vektøkning, vektreduksjon, mindre sexlyst, trøtthet, søvnproblemer (mareritt)

Jeg er plaget med kvalme, tretthet og mareritt.
Marerittene og trettheten startet etter at jeg startet på pillene. Jeg har jo hatt mareritt før, men ikke like ofte som nå. Det hender at jeg har 2-3 mareritt i løpet av ett døgn. Dette er da fordi jeg ofte sover om dagen også. Jeg ble veldig påvirket av hendelsen på Utøya, og det er ofte det marerittene mine handler om. Jeg vet ikke om det har noe med pillene å gjøre, eller om det rett og slett er en naturlig greie. At jeg er begynt å innse hva som egentlig har skjedd. Trettheten kan jeg også forklare. Jeg blir alltid trettere når det blir mørkt ute. Dagene blir kortere. Man drømmer også mer når man sover om dagen har jeg lagt merke til, sånne syke drømmer. 
Jeg er mye kvalm om dagen, mangler matlyst. Spiser selv om jeg ikke har lyst på mat. Men får jo selvfølgelig ikke i meg så veldig mye. Blir bare kvalm av maten, og ender med at jeg kaster resten. Det eneste jeg spiser om dagene er yoghurt og druer, og drikker mye vann. Det funker fett det, holder i alle fall kroppen i gang.  For de som lurer: Jeg har ikke spiseforstyrrelse eller matallergi. Eneste jeg ikke tåler er laktose, men det kan jeg leve med.  

Jeg har nå gått på Cipralex i 4-5 uker. Har økt dosen til 20mg om dagen, ikke at jeg legger merke til noe forskjell før jeg setter meg ned å virkelig tenker over det.
Jeg har begynt å planlegge fremtiden min, noe jeg virkelig ikke har tørt å gjøre før. Nå vet jeg liksom hva jeg skal gjøre. Jeg skal gå ferdig dette året, så skal jeg ta 3året på 2år, så jeg kan forsøke å jobbe litt. Så skal jeg starte på Universitetet å studere der for å bli psykolog. Jeg kommer meg på skolen så og si hver dag, det gjorde jeg ikke i fjor. Da ble jeg sykemeldt i 14 dager, i tillegg hadde jeg 28 dager fravær. Jeg er skikkelig stolt over at jeg går mitt andre år på medie og kommunikasjon, det klarte jeg ikke å forstille meg når jeg droppa ut av første året mitt og ble innlagt på akuttpost for noen år siden. Jeg føler at jeg har kommet meg langt, og jeg håper jeg kommer meg lengre. Klarer å ta bussen alene, uten å føle ubehag. Dette gjør jeg hver dag til skolen. 

Jeg tar en dag om gangen. Noen dager klarer man å stå opp, andre dager ikke.  

Én kommentar


miriam andrea
-16.10.2011 kl:19:27


kjenner meg igjen i en del av det du skriver,spesielt det med søvn og sånn, fra da jeg selv gikk på cipralex. det var desverre ikke effektivt nok, så bytta til zoloft og tar det fortsatt.

blir glad av å lese at ting går bedre med deg, håper det vil fortsette slik (:

Skriv en ny kommentar