Ryggsmerter

Jeg gikk en middels lang tur i dag siden det var så fint vær. Godt humør med kameraet i ryggsekken til illebroren min på ryggen. Jeg skulle til fjæra for å plukke stein og lete etter etter skatter som havet hadde skylt i land. En manns søppel er en annen manns skatt. Bestemte meg for å gå over berget i stedet for langs krusveien. Jeg synes det er så godt å gå i ulendt terreng, men jeg begynte raskt å kjenne de velkjente smertene begynne å stråle oppover brystryggen. Jeg bestemte meg likevel for å fullføre turen og det ble ikke noe særlig bedre når jeg fikk 3-4 kg med stein i ryggsekken i tillegg. Det var ikke annet å gjøre enn å bite tenna sammen og komme seg hjem. 

Etter å ha kommet hjem og fått satt meg ned begynte smertene å avta så smått. Til slutt var dem helt borte, eneste som var igjen var en svak stivhet mellom skulderbladene. Vi dro på besøk til naboen, butikken for å handle mat, til en barndomsvenninne for å klikke håret til lillebroren min. Å med en gang vi kom hjem igjen startet det. Smertene er verre enn tidligere på dagen, og det stråler i alle retninger. Nummenheten har så vidt begynt å melde seg i venstre arm. Siden tatoveringen på ryggen ikke er ferdig grodd enda tørr jeg ikke legge meg på spikermatta/helsematta som jeg pleier å bruke når det blir smertene blir utholdelige. 

Før pleide jeg å gå lange turer, har alltid vært så glad i natur. Men nå føler jeg meg rett og slett litt handicapet. Jeg meldte fra til legen i sommer, som sendte meg til røntgen i Bodø. Jeg har ikke hørt noe så jeg antar at bildene var fine. Men det har vært slik i snart 2 år, det må da være noe de kan sette fingeren på. Om det så ikke går ann å fikse det, så er det i hvert fall greit og vite hva som er galt. Jeg er 20år, jeg er for ung for å være plaget med så sterke ryggsmerter at jeg rett og slett er nødt til å gå å legge meg fordi ryggen ikke vil holde meg oppe. 

Skal forsøke å ringe til legen i morgen. For de kan ikke forvente at jeg skal knaske smertestillende for ryggsmertene også. Fortsetter det slik med ryggsmerter, migrene, menssmerter og tannverk kommer jeg til å ha leversvikt før jeg fyller 25 med mitt forbruk av paracet. 

4 kommentarer


Ingri
-19.12.2012 kl:03:01


Har store smerter i ryggen selv i perioder. Spesielt når kulda kommer.. (vært så ille at jeg måtte legge meg ned midt i klasserommet for å ikke grine, under et foredrag) flaut!.. Men har vært hos lege og fyso og det eneste de kommer med er at jeg må trene musklene i ryggen og magen for å klare å "bære meg selv". Veien før ryggen blir bedre er hard! Svømming skal være bra. :)
VICTORIA BELLATRIX
-19.12.2012 kl:11:33


Ingri: Hvor i ryggen er det du har vondt?
Ingri
-20.12.2012 kl:22:39


Øverst ved nakke og fra midten og ned (mest korsrygg) Arvet mammas dårlige rygg. Men mas mye på legen! Eneste som funker om du vil ha svar og en kur :) lykke til med ryggen og god bedring!
VICTORIA BELLATRIX
-22.12.2012 kl:18:10


Ingri: Takk, du også :)

Skriv en ny kommentar