Kreativitet

Hermetikkbokser og veggquoteHar lenge hatt lyst til å bytte ut koppene som jeg har sminkebørstene mine i og fant ut at hermetikkbokser er fine å se på så jeg kjøpte 3 stykker. Har hermetikkbokser med mais i skapet, men de er ikke i den størrelsen som jeg er ute etter. Kjøpte 2 store og 1 litt lavere. Bruker to av dem til sminkekostene, pinsetter og øyenbrynskniver, og den siste til penner og diverse. Siden jeg ikke fikk sove noe i natt måtte jeg ha noe å bedrive tiden med. Så jeg... klipte ut bokstaver. Blir sikkert bare hengende der i noen dager før jeg tar det ned. Ser litt rotete ut, med tanke på at det er generelt rotete på stua fra før av. Pallebordet flyter over av skrivebøker og annet tull. Jeg er så trøtt at jeg ikke en gang orker tanken på å rydde. Synes jeg ryddet nok i går!
Holder på å sovne og har store problemer med å holde øynene åpne, vurderer å legge meg for å sove i 1-2 timer men det er det jo bare å glemme. Kommer aldri i livet til å klare å stå opp etter noen få timer. Kjenner jeg meg selv rett våkner jeg en gang i kveld. 

Et tre i stua sa du?

Har alltid værrt utrolig glad i natur og skulle gjerne drassa med hele skogen inn i stua om jeg kunne det. Alltid drømt om å ha et stort tre i stua, men det er ikke bare bare. Ikke har jeg hus til det heller. Så jeg bestemte meg for å finne ett tre med passe størrelse som jeg kunne sette i en stor potte med runde steiner i. Har sett etter det perfekte treet/greina i noen mnd nå og fant et dødt tre rett oppi skogen her. Så vi drassa med oss sag og satte i gang. Heldigvis var det ikke så tungt heller, så klarte å bære det med meg hjem. Men enda er det ca 4 m høyt og så høyt tak har jeg ikke. Så jeg må måle taket hjemme for så å sage det til. Håper da virkelig at jeg får det med meg helt inn i stua uten at det detter fra hverandre. Gleder meg til å se om jeg får det til :D

Dragon tattoo - NaglerThis is VOGUE

Skal ta bilder av kusina mi Nora på fredag. Gleder meg skikkelig til å se resultatet. Har laget ferdig hatten og føler meg skikkelig kreativ. Tenkte først at jeg bare skulle lage en kjole av søppelsekker, men vurderer å bruke papir på den også. Vet ikke helt hvordan jeg skal få det til, men må jo bare prøve. 

Hvis noen har noen forslag til hvordan jeg kan lage en papirkjole, så er det bare å komme med forslag. For jeg vet virkelig ikke hvordan jeg skal gjøre det. 

HUSMOR, HAIR EXTENSIONS & KREATIVITET
 
Har vasket hair extensionsa mine for å få ut mest mulig lillafarge. Jeg har funnet ut at jeg kan bruke dem sammen med mitt eget hår, hvis jeg klarer å få dem nøytrale nok. Håret mitt er ganske sølv-lilla. Har ikke råd til å kjøpe lillafarge for øyeblikket, så må nesten bare vente til jeg får stipend. Jeg skal klare meg med disse extensionsene så lenge jeg klarer, har virkelig ikke råd til å kjøpe noe nytt hår. Og får nok ikke det på en stund, siden jeg kommer til å få vanlig stipend i alle fall første måneden. Mamma bor i Oslo, så jeg får ikke borteboer-stipend. Men hun flytter jo i til Nord-Norge i september. Så joda.. Får vente til mandag, da får hun svar om hun får lån eller ikke. Da melder hun jo flytting med en gang, også er det jo bare å forklare situasjonen for lånekassen så ordner det seg vel sikkert. Får bare håpe at jeg får alle pengene jeg skal ha til slutt.

Jeg har lekt husmor i dag. Har vasket og ryddet overalt. Har til og med vasket kjøleskapet og gitt kjøkkenskapene en liten overflatebehandling med jif universalspray og klut. Føler meg skikkelig flink. Har ikke gjort noe lignende på veldig lenge, og da fikk jeg betalt for å gjøre det. Dette skal jeg i alle fall begynne å gjøre oftere, utrolig deilig å få ut energien på den måten. Er klar for å ta kvelden nå jeg.

For noen måneder siden fant jeg ut at jeg skulle dekorere pcn min med klistremerker. De er nå begynt å bli veldig slitte, og mange av dem er begynt å dette så smått av. Fikk tak i noen utrolig kule klistremerker mens jeg var i Bodø, som jeg tenkte at jeg skulle feste på så fort jeg får fjernet den gamle dritten som er klistret fast. Tror nok det blir en stund til, vurderer å sende pcn min inn på service siden den er helt idiot. Får ikke en gang overført bildene mine til den eksterne harddisken min, så jeg sliter jo big time!

Mamma hadde ett bilde som hun fant ut at hun skulle kaste, men hun valgte å ta vare på rammen. Den er egentlig ganske stor. 110 x 60cm, og jeg fant ut at jeg kunne bruke den til noe. Nettopp til sånn minnetavle greie. Så jeg skal lete frem alt jeg har av bilder, få printetet ut enda mer. Så skal vi se hva det blir til. Jeg elsker å gjøre sånne kreative greier.

JULENISSE!

ADOBE ILLUSTRATORVi har nettopp startet med Adobe Illustrator. Vanskeligste programmet så langt. InDesign er barnemat, Photoshop er greit. Men Illustrator, nei.. Utrolig vanskelig. Jeg har så langt ikke gjort det jeg skal, men jeg tenker at det egentlig ikke gjør så mye. Man lærer best av å leke seg. Å det er jo akkurat det jeg gjør.

BOKOMSLAGEndelig ferdig med bokomslaget, og har nå brukt 4 timer på å skrive analyse av visittkortet jeg også har laget. Er selvfølgelig ikke ferdig, og det begynner å haste. Rundt en time til vi er ferdig for dagen, og skrivingen går utrolig treigt. Skrivesperre er lite gøy, spesielt når det kommer til skole og må opprettholde en tidsfrist. Fikk 5 på både visittkort og bokomslag. Er ikke fornøyd selv, men en 5'er er jo bra, right?

KREATIVITETSBOKS

Hele poenget med å lage en kreativitetsboks / idè-boks: Mange av  oss har hode fult av fantastiske idèer, uten noen mulighet for å få brukt dem. Det er ikke lurt å bare la idèene ligge å slenge, når det fort kan renne over. Så for all del, få dem ut! Dette er en utrolig mulighet:D

Utfordring 1: Finn en eske eller boks. Er du ikke fornøyd med hvordan den ser ut, kan du dekorere den med forskjellige ting som betyr noe for deg. Alt fra bilder, utklipp, paljetter osv. Det er uendelig med hva du kan bruke til å dekorere esken med. Husk, boksen skal være slik du vil ha den i det øyeblikket du vil ha den. Det er ikke lov til å endre på den senere.

Utfording 2: Klipp opp lapper i mellomstor størrelse, gjerne med papir i forskjellige farger. Skriv deretter ned idèer som du kommer på, brett dem 2 ganger, og legg dem i esken. Du kan legge idèer i esken hele tiden, etter som du kommer på nye ting.

Utfordring 3: Trekk en lapp, og utfør det som står innen den tidsrammen du selv har bestemt. Enten det er 1 dag, 2 dager eller 1 uke. Blir det vanskelig å utføre idèen innen tidsrammen kan du velge å legge tilbake lappen, og trekke en ny.

Ps: Ikke sett for strenge krav til deg selv. Det handler om å presse seg selv, men ikke for mye. Derfor er det viktig å følge reglene du lager, hele veien. Har du skrevet en idè som trenger mer tid enn de andre, kan det være lurt å skrive dette på lappen.
Jeg funnet en mellom ting for meg selv. Innen 3 dager, skal jeg lese idèen, og skape den.SYNTHETIC DREADS #02

63 dreads done. Da er det bare 27stk igjen. Begynner å bli sinnsykt lei etter å ha holdt på med dette siden jeg fikk håret. Du må ikke tro jeg satt oppe i hele natt, for det gjorde jeg altså ikke. Jeg gikk å la meg i 1-2 tiden, hvis jeg ikke husker feil. 
 Går på lavbursjett med hår her, så får håpe at det holder. Har rundt 2 1/2 pakke igjen, så det spørs om det holder. Jaja. Vi får se hvor langt jeg kommer. Blir det ikke 90 får jeg klare meg med det som er. Er bare å dele inn håret i større delen, når det skal flettes inn.

Det var noen som spurte om jeg kunne filme mens jeg lager dreads.. Det kan bli ganske vanskelig for øyeblikket. Har glemt digitalkameraet mitt nede i Oslo. Kan bli ganske vrient å få tak i det før jeg er ferdig med dreadsa. Men kommer sikkert en mulighet senere. Synd jeg ikke fikk filma det egentlig, hadde vært noe annet enn vanlig kjedelig blogg.

Jeg stikke til Bodø på fredag, for å få fiksa dreadsa. Elena er den utvalgte, og om vi får gjort det i salongen eller ett annet sted gjenstår å se. Gleder meg som en liten unge. Jeg drar videre med fly til Oslo på søndag. Skal møte opp på Hellerud Vgs på mandag. Er en veldig stor mulighet for at de har plass til meg på MK. Hadde vært helt over styr hvis jeg kom i samme klasse som Andrew Winter. Jeg kan nesten ikke vente!

SYNTHETIC DREADS!

Jeg lager da single ended syntetiske dreads. Og fordi en jente ved navn Andrew, ikke kunne vente med å se hva jeg driver med. Må dere overleve med blitz, for det er ikke akkurat mye lys å skaffe på slike mørke tider av døgnet. Jeg synes selv at jeg er ganske flink. Dette er min første gang jeg lager dreads, og jeg kan love dere. At det kunne gått 1000 ganger verre. Nå har jeg holdt på siden 17-18 tiden, og begynner å bli ganske sliten i hendene. Jeg har brent meg opp til 5 ganger pågrunna glovarm damp, men er fortsatt like morsomt. Best sannsynlig blir jeg å holde på i noen timer til, før jeg gir meg for kvelden. Jeg trodde først jeg kom til å bruke rundt en uke på å få dem ferdig, men har allerede laget 25stk, og hastigheten øker hele tiden. Jeg er flink:D

MANIC PANIC: COTTON CANDY PINKJeg hadde helt glemt at jeg hadde en hårfarge liggende. Jeg føler ikke at jeg har gjort noe impulsivt på kjempe lenge, så det å farge håret babyrosa er bare gøy!

KLISTREMERKE-TID!

Først tenkte jeg at jeg skulle vente noen dager, uker eller mnd med å fjerne alle Hello Kitty klistremerkene, og feste på disse. Men så ombestemte jeg meg, og her ser dere resultatet. Det ble kjempe pent, jeg er helt enig.
Sjekk før-bildet a.. Det var elendig jo. Liksom.. Jeg klarte å ripe opp masse av klistremerkene og bytte dem ut osv. Derfor det ser så sykt tomt ut. + At jeg hadde store problemer med å få tak i Hello Kitty klistremerker til en billig penge, så det ble disse store. Jaja. Den gang da. Jeg ble iallefall fornøyd.

Hva synes du?

LEOPARD PRINTNoen som har lite å gjøre om kveldene? Jepp. Der har du meg. Jeg gikk lei av å tegne elendige tegninger, så jeg tegnet heller noe jeg føler meg god på. Nettopp leopardmønster.
Jeg synes slike tattovering er utrolig kule. Men problemet er at det passer nesten ikke inn med noen ting, så skal man ha det kan man ikke blande inn masse annet. Og det suger. Så jeg blir nok neppe å gjøre det selv om jeg synes det så veldig kult ut. Håper det blir tattovering snart da, kjenner at jeg begynner å bli veldig keen på det igjen. Begynner å få idèene ganske klare. Jeg må bare nå målet mitt først, ellers er det bare ett bevis på at jeg ikke eier viljestyrke. Og det hadde vært superkjipt. Må bare stå på. Skal nok klare det!

PÅ TIDE Å FINNE FREM SYMASKINEN.Jeg gikk design & håndverk for litt over ett år siden. Jeg håper på å få sy en kjole eller ett skjørt. Men det skjedde ikke. Skulle vi lage noe måtte vi bruke små stoffbiter. Men jeg  fikk ikke muligheten til å lage noe skjørt enda de hadde mye pent stoff i skapet. Hva skulle de bruke det til?

Jeg tror det er på tide å få denne idèen ut av hode. Jeg har noe stoff som jeg lenge har sett for meg som ett skjørt. Så hvorfor ikke sette i gang. Jo. Det er akkurat det jeg skal. Alt jeg trenger er tekstiler,  en saks, strikk og en symaksin. Så går det supert. Får vel bare ta meg en tur til mamma. For hun har symaskin.

Kom nettopp på at vi har noen gjennomsiktige  panelgardiner stående i skapet på rommet. Jeg hakke peiling på hvordan jeg skal bruke det, og jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det noen gang. Så gratulerer, Victoria. Du fant nettopp noen meter med stoff du kan bruke.

KREATIVITET, ELLER BARE LITE Å GJØRE?

Jeg har lenge hatt så lyst til å gjøre noe med permene mine, bøkene mine osv. Det er så sinnsykt kjedelig når de bare er helt vanlige. Så jeg har i flere dager ødlagt utrolig mye Vogue blader. Jeg har klipt ut alt som kunne falle meg inn. Alt jeg tenkte jeg kunne lime inn en plass. Så her sitter jeg da. Med utrolig mye utklipp, som jeg nesten ikke vet hvor jeg skal legge. Jeg har iallefall kommet meg litt i gang. Jeg har dekorert permen som jeg skal bruke i DBT, og dagboken min. Dagboken min er egentlig en skissebok, derfor passer den bra til det jeg vil bruke den til. Som da er dagbok, minne bok, utklipps-bok, klistemerkebok. Alt.
DBT-permen, var i begynnelsen en stor og blå perm. Men jeg syntes den var så stygg, ikke for å glemme upraktisk. Så jeg valgte denne litt tynnere hvite, med plast utenpå. Mye bedre.