mars 2010

HJELPESLØS


Det er skremmende å være på en plass som dette. Er uhellet ute, er det ikke bare å ringe etter en ambulanse. For den vil ikke nå fram i tide. Så har du helikopter. Og det tar dem 30 min å komme, 30 min å få deg på sykehuset i Bodø. 

Og er du ute å går tur, og det skjer noe. Er det ingen som vil vite hvor du er.. 

 

Deilig følelse.. men så utrolig skremmende. Så er det det du virkelig vil? Det kan gå galt vettu, og da hjelper det ikke å rope etter hjelp. 

DE GALES HUS

Jeg kan fortelle så mye som at jeg elsker denne filmen. Jeg digger Hajna, spilt av Ingrid Bolsø Berdal. Hun har også hovedrollen i Fritt Vilt. En utrolig god skuespiller. Kan rett og slett aldri få nok av De Gales hus. Filmer er helt utrolig. Fin fortelling. Du får litt innblikk i hvordan gjengen på Varden lever. Jeg har også lest boken. 2 ganger. Det er som poesi i mine ører. Jeg så filmen før jeg leste boka, noe som selvfølgelig ble litt av en skuffelse. Men filmen er fremdeles bra. Utrolig bra.

Jeg leste mye når jeg satt på toget til og fra skolen. Boka, med sine fryktelig fortellinger fortalt av Hajna. Jeg, i min utrolig følsomme periode. Jeg måtte flere ganger klappe igjen boken, fordi jeg rett og slett ikke klarte lese videre. Jeg levde meg så inn i det som var skrevet, at jeg ville hylskrike av det jeg hadde lest. Jeg har aldri hatt en så sterk opplevelse av en bok.

Fra bokomslaget
"Det var på den tiden jeg gikk omkring i Oslo med en stor sorg. Den hadde vart i årevis, først bare merkbar som en treghet i kroppen, et press i hodet, jeg likte å forestille meg at et blodkar i hjernen var i ferd med å springe, og at en varm flom snart ville drukne alle tanker, alle bilder. Jeg ville inn i et tanketomt mørke, jeg ville vekk. Hvis bare dette blodkaret ville springe. Men det skjedde aldri. Jeg sluttet å spise, sluttet å sove. Gikk tynnkledd ute om natten for å fryse. Leste Sylvia Plath. Drakk Whisky på fastende hjerte, spilte Janis Joplin på høyeste styrke." Ordene tilhører Hajna, og en marsdag i 1978 blir hun båret over terskelen til lukket avdeling på Varden. Hun har 160 sting i kroppen etter å ha løpt inn i et stort vindu. Hun er bare tjuefire år, men alt hun vil er å dø."

PARAMORE KOMMER PÅ HOVE!

Jeg digger Hayley Williams.

JEG ER SKUFFA!

Fikk stipend på fredag, og nå er jeg blakk. Det første jeg gjorde når jeg fikk pengene, var å overføre 1000 kr til Sten. Jeg har ikke visa, så jeg måtte få Sten til å kjøpe flybilletter. Pengene var ute av kontoen, vi drar til byen. Aner fred og ingen fare. Koser oss, og bruker litt penger. Så kommer vi hjem, jeg ringer kontodama som sier at jeg har 700 kr igjen. Da tenkte jeg selvfølgelig at vi bare hadde brukt 800 kr. Nei. Vi hadde brukt 1800 kr. Si meg, hva var det vi kjøpte?Hva faen skjer.. 3700 kr på 2 dager?

HERREGUD, DU HAR GJORT SKOLEOPPGAVEN DIN!

Jeg føler meg flink. Min første skoleoppgave på evigheter. Jeg har ikke lurt meg unna denne gangen. Nei. Jeg valgte noe jeg liker, og begynte å skrive. Ble kanskje ikke så utrolig langt, men jeg har gjort mitt beste. Sprangridning er faktisk mer interessant enn jeg trodde. Jeg er glad jeg ikke valgte fotball eller noe i den dur.Si at jeg er flink!

PÅ TIDE Å FINNE FREM SYMASKINEN.Jeg gikk design & håndverk for litt over ett år siden. Jeg håper på å få sy en kjole eller ett skjørt. Men det skjedde ikke. Skulle vi lage noe måtte vi bruke små stoffbiter. Men jeg  fikk ikke muligheten til å lage noe skjørt enda de hadde mye pent stoff i skapet. Hva skulle de bruke det til?

Jeg tror det er på tide å få denne idèen ut av hode. Jeg har noe stoff som jeg lenge har sett for meg som ett skjørt. Så hvorfor ikke sette i gang. Jo. Det er akkurat det jeg skal. Alt jeg trenger er tekstiler,  en saks, strikk og en symaksin. Så går det supert. Får vel bare ta meg en tur til mamma. For hun har symaskin.

Kom nettopp på at vi har noen gjennomsiktige  panelgardiner stående i skapet på rommet. Jeg hakke peiling på hvordan jeg skal bruke det, og jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det noen gang. Så gratulerer, Victoria. Du fant nettopp noen meter med stoff du kan bruke.

RAPUNZEL OF SWEDENJeg har tenkt til å bestille Hair Extensions. Jeg tenkte jeg skulle satse på Rapunzel of Sweden.
Har lest litt på siden, og får inntrykk av at de de har like god kvalitet som de påstår. Men jeg har aldri bestilt derfra før. Kjenner ingen som har gjort det heller. Så jeg håper at dere kan hjelpe. Jeg vil ikke risikere å kjøpe noe som blir ødelagt i løpet av kort tid. Jeg har hørt at det er mange nettsider som ikke leverer like god kvalitet som de sier at de gjør. Jeg har bare kjøpt fra Pilus, som jeg faktisk vil anbefale. Prisene kunne vært rimeligere, men de har utrolig god kvalitet. Jeg er ute etter noe litt rimeligere, derfor skal jeg bestille fra Rapunzel.

Q:
1. Har du bestilt hår fra Rapunzel of Sweden?
2. Hva er din erfaring?

SKRUBBSULTEN


Det er en utrolig nydelig dag. Perfekt for å gå i t-skjorte. Det er kanskje litt tidlig, men varmt ute. Det er det. Skikkelig vår. Snøen har begynt å smelte, og det lukter skikkelig vår. Oslo vår. Akkurat slik jeg kan huske det fra da jeg var liten. Alle luktene er så skarpe når snøen smelter. Alt dukker liksom opp på ny.

Vi skal til mamma for å spise mat i dag. For vi, iallefall jeg. Er skrubbsulten. Vi har ikke mer mat, og det er tomt for penger. Jeg gleder meg til å få mat. Jeg har bestemt meg for å lage toast. Også håper jeg hun har potetgull. Det er utrolig god å ha ved siden av toasten. Sånn som de gjør på Bingoen på Holmlia. Jeg har utrolig lyst på Sørlandschips, men det regner jeg ikke med at hun har. Jeg regner med at hun har potetgull. Hun hadde iallefall 4-5 poser når vi var der for ca 1 uke siden. Det er greit at vi klarer å spise opp så mye potetgull på en dag, men det gjør ikke mamma. Vi gjorde det faktisk en gang. Vi kjøpe potetgull til 200 kr, enda det var på tilbud. 2 poser med potetgull. Herregud. Det var utrolig koselig, vi satt å knaska 5 forskjellige potetgull mens vi så på Aliens.

Q:
Liker du Sørlandschips?

DØDEN HJEMSØKER MEG I DRØMMENE MINEJeg drømte at bestefar døde i natt. Hva er det med alle disse drømmene om dødsfallene? Jeg har  en bok om drømmetydning, men den sier meg egentlig ikke så mye. Jeg føler at det er noe jeg overser. At det er derfor jeg har så mye mareritt. Fordi jeg overser det drømmene prøver å fortelle. Jeg aner ikke. Mange mener at dette med mareritt bare er tull, men jeg tror det er underbevistheten som prøver å fortelle meg noe.

KINO I DAG!Vi skal på kino! Jeg gleder meg, Sten gleder seg. Alle gleder seg! Omg, gleder meg som faen. Vi skal dra til byen om noen få strakser. Vil være tidlig ute. Er jo faktisk rød løper.

Jeg skal ha på meg de nye støvlettene mine. Men jeg klarer ikke gå med de på denne stygge isen, så. Jeg tar dem med meg, og putter dem på på toget. Jeg er smart, vet. Selv om det egentlig er ganske dumt. Unnskyld for babling, men jeg gleder meg. Å jeg gjør slike ting når jeg gleder meg. Jeg skal ta med kamera og Hello Kitty sjokoladen min. Og ibux i tilfelle menssmertene vil inntreffe igjen, noe de alltid gjør rundt stress.

Når jeg ser ut av vinduet minner det meg om en sommerkveld. Jeg vil ha sommer!

JEG BLE 18

Jeg hadde bursdag i går. Endelig 18, men jeg kan ikke si at jeg føler så mye forskjell. Jeg kan kjøpe røyken min selv, noe jeg skal gjøre i morgen.
Jeg møtte Elena i går, min kjære søte Elena. Det var koselig å se henne, enda det bare varte 30 min. Jeg var hos mamma. Spiste Verdens Beste, og drakk brus. Jeg fikk vel 3-4 gaver hos mamma, og jeg har fått høre at hun ikke er ferdig enda. Hun prater om at jeg skal få litt mer, når hun får penger. Noe jeg gleder meg til. Jeg fikk egentlig ikke så mye gaver i år, eller penger. Trist. Men det er sånn det er. I min familie ser de ikke poenget med å gi gaver når man blir over 16, så jeg burde være glad jeg i det hele tatt fikk litt. Hos tante Tove fikk jeg 200 kr. Å hos Gunn fikk jeg en parfyme + 200 kr. I tillegg har jeg fått støvletter til 700 kr, som var 18-årsgave. Hos mamma fikk jeg spikkermatte, noen utrolig kule høytalere, en kvinnelig sjørøver drakt, Hello Kitty klokke. Hos lillebrødrene mine fikk jeg en Hello Kitty sjokolade. Hos bestemor får jeg 500 kr, håper jeg får dem snart så jeg kan kjøpe veske^^
Jeg har vondt i venstre skulder. Jeg gikk på tryne på isen i går, og landet selvfølgelig med posen under meg. Hårspray har ikke evnen til å ta i mot for falle, den gjør det bare verre. Dumme is.

Dette er egentlig en dårlig dag. Jeg våknet av ett mareritt i 07.10 tiden. Det var utrolig jævlig. Pågrunna det marerittet har jeg gått rundt i tåkeland i dag. Jeg ble nesten kjørt ned av trikken på vei til skolen, og naturfagprøven gikk ikke så bra som forventet. Når jeg skulle dra hjem fra skolen, ringte kirkeklokkene på Gaustad. Jeg hadde så utrolig lyst til å gå inn. Du må ikke tro jeg er relgiøs, for det er jeg ikke. Jeg bare elsker byggene. Disse nydelige kirketårnene. Men jeg valgte å dra hjem.

Ps: Bilder kommer seinere. Det er noe feil med pc, så jeg får ikke over bildene.

TJONGSFJORDDet minner meg om alle de sommerene jeg har vært hos bestemor. Hvor jeg har våkner med sola skinnende igjennom blomstergardiner, fugler som kvitrer. Helt utvilt, tusler jeg ut i gangen. Alle dørene står på vidt gap, og jeg kan høre at bestefar klipper plenen. Bestemor er i gang med middagen, og står å nynner smått for seg selv, mens hun skreller poteter.
Du har ingen anelse om hvor mye jeg savner Tjongsfjord. Bestemor og bestefar. Sommeren. Sitte på verandaen i solsteken. Drikke ett glass med iskald iste. Ta en røyk. Bare nyte sola. Å jeg savner bestefar som kommer hjem fra sjøen. Den svake fiskelukten, som jeg ellers pleier å hate. Å er det vår, sier han alltid at jeg må kle på meg, så jeg ikke blir syk der jeg ligger å soler meg.

Jeg skal til bestemor i påsken. Fy faen, jeg gleder meg som en drittunge! Har ikke fiksa flybilletter enda, men skal bestille med en gang jeg får stipend:P

USIKKERHETSkrivesperren er borte, noe som faktisk er irriterende. Jeg fyller dokumenter med alt som befinner seg i tankene mine. Problemet mitt er at jeg som regel ikke deler det. Jeg synes de som skriver blogg, som gir faen i om noen leser det, eller hva slags respons de får, er utroilg heldig. Jeg føler ikke at det er så viktig med hvor mange som leser og slikt, men så viser det seg at jeg bryr meg egentlig veldig mye. Jeg klarer ikke skrive om ting som skjer i livet mitt, legge det ut på bloggen, fordi jeg er usikker på hvordan jeg vil at folk skal oppfatte meg. Noe som egentlig er helt oppsurd, fordi jeg ikke vet hvem jeg er. Så jeg har all rett til å være usikker.
Det jeg burde gjøre er å opprette en anonym blogg, hvor jeg kan skrive om absolutt alt, uten å være redd for noe som helst. Så dukker det opp ett spørsmål. Hvorfor legge det ut på nettet? Jeg vet ikke. Det bare.. Virker riktig. Jeg liker egentlig blogg.no. Det er ett hyggelig samfunn, jeg vil ikke akkurat forlate det. Jeg følger med på noen blogger, og jeg vil kalle dem for "venner". Enda de kanskje ikke vet at jeg leser.

Ting jeg SKAL gjøre i dag.
1. Stå opp.
2. Spise frokost.
3. Dra på skolen. (Ta med vannflaske.)
4. Skrive brev til Elena.
5. Skrive brev til Wenche.
6. Gå en tur. (Ta med kameraet.)
7. Sortere klær, og kaste det som ikke brukes.
8. Fylle ut dagbok-kortet.
9. Rydde og ta oppvasken.
10. Bestemme meg for hvilken veske jeg skal kjøpe.
11. Stryke 3 av tingene ovenfor.

Jeg burde legge meg tidlig. Men ikke for tidlig. Skal vi si 22-23 tiden?