april 2012

Produktiv dag :)


Har skrevet søknader og søkt på deltids og sommerjobber i dag :)

Har vasket badet. 

Føler meg skikkelig produktiv i dag, og har masse av energi. Har ryddet og ommøbelert på rommet. Vasker alt jeg har av klær. Har søkt på jobber og vasket badet. Tenker jeg skal ta meg en joggetur før det blir mørkt og prøve å få gjort noen skoleoppgaver når jeg kommer hjem. 

Vi har fri helt til torsdag. Utrolig deilig, skal prøve å jogge hver dag :P

Fikset på rommet
 
Jeg startet så smått med å rydde på gulvet på rommet. Nå har jeg flyttet rundt på alt av møbler som finnes i rommet uten om senga.
Er ikke helt sikker på om jeg er så fornøyd med hvordan det ser ut helhetlig, men det er utrolig deilig med forandringer. Føles ut som jeg har hatt det
slik i 2 år, og det er en evighet for meg når det kommer til om-møblering. 

Har igjen senga som er fylt opp med ting og litt klær. Driver å vasker over halvparten av klærne mine, siden de har vært på gulvet i flere uker.
Ja, jeg vet.. Er skikkelig rotete. Skal prøve å holde det ryddig noen uker frem over, bare for å se om jeg faktisk klarer å kontrollere rotingen min.
Skal jo tross alt flytte ut til sommeren. 

Skulle egentlig vaske badet på torsdag, men har blitt dovendyr og sover hele tiden. Så jeg tenkte jeg kunne gjøre det nå som jeg er hjemme alene og har all tiden i hele verden på meg :)

Hair extensionsDro til Vegard i går for å avfarge og bleke håret. Jeg fant ut at jeg ville ha det litt lysere enn det jeg hadde siden jeg hadde
bestemt meg for å sy inn hair extensions. Da er jeg helt avhengig av å ha en farge jeg ikke blir lei av på en uke, og det er fort gjort!

Etter skolen i dag dro jeg til Tonsenhagen for å besøke en venninne av mamma. Hun var så snill å sydde inn extensions på meg :)
Har kjørt saksa noen ganger igjennom håret, så nå begynner det å se ganske normalt ut. 

Er hundepasser for Tika i dag og i morgen, siden resten av gjengen bestemte seg for å ta en tur med danskebåten.
Jeg fikk tilbud om å være med, men jeg tror ikke jeg ville kjøpt noe som helt fornuftig på hele turen og da gidder jeg ikke. 

LegebesøkJeg ble gal av å tenke på at jeg muligens har fått feil diagnose, så jeg ringte til Mental Helse for å få noen andres synspunkt om hva jeg burde gjøre.
Jeg ble anbefalt å prate med fastlegen min, så allerede i går ringte jeg og bestilte time. Klarte selvfølgelig å forsove meg i dag og våknet
10 minutter før jeg skulle være hos legen. Det var bare å hoppe i klærne og storme ut døra. 

Han leste igjennom epikrisen min og han sa at jeg skulle prøve å la det ligge, at det ikke var noe å bry seg om.
Det fantes ingen skikkelig forklaring på hvorfor jeg har fått akkurat den diagnosen som
jeg har, men jeg føler meg litt roligere. Nå slipper jeg i hvert fall å tenke på at jeg muligens er psykopat.
Jeg vet at diagnosen er feil, men jeg må bare prøve å glemme den.  

Hva jeg tror og tenker om diagnosen

Diagnose:
Tilbakevendende depressiv (moderat)
Dyssosial personlighetsforstyrrelse

Utredningen startet 4. januar 2012. Formen for utredning var masse ark, så tjukk som en bok fylt med spørsmål om fortid og nåtid. Spørsmålene var tunge siden de er utrolig lange, og det er ikke alltid man forstår dem eller husker hva spørsmålet var når du setter deg i tenkeboksen.

Etter 4 lange mnd. er alle spørsmålene besvart, og dama sier at det ikke er behov for at jeg kommer dit mer, at JEG ikke har behov. Noen ganger er jeg nikkedukke, så jeg nikket og gikk med en lapp i lomma med dato og klokkeslett for alle siste møte.
Jeg ble henvist til psykolog fordi jeg hadde sammenbrudd hos legen og sa at jeg trengte så inderlig hjelp. Jeg hadde prøvd Cipralex (anti-depressive) uten lykke-effekt og jeg fant ut at det var på tide å titte hue innom en poliklinikk igjen. Det jeg egentlig kunne trengt der og da var vel egentlig en tur på galehuset, men det var ingen som spurte så jeg sa ingenting.

Når jeg kom til psykologen gikk vi igjennom en spesialisterklæring som hun skulle sende til nav. Hun nevnte kort at hun og et team her på Holmlia hadde kommet frem til at jeg var tilbakevendende depressiv (no shit!) og led av dyssosial personlighetsforstyrrelse (Hææ? Personlighetsforstyrrelse?!) Jeg føler ikke at jeg fikk noe skikkelig forklaring på hva diagnosen var og hvorfor jeg hadde fått den. Annet enn at jeg hadde holdt en del på med stjeling og hærverk når jeg var ung og dum.

Så var det på hue ut døra igjen. Grunnen er at jeg ikke ville være med på noe gruppeterapi og var negativ mot medisiner. Når jeg helt åpenlyst en person som ikke fungerer godt rundt fremmede mennesker og ikke har noen intensjoner om å dele ting om meg selv med mindre jeg har et valg, hvorfor er gruppeterapi i det hele tatt et spørsmål?.
Hver eneste time jeg var der fortalte jeg at jeg savnet å ha et støtteverk rundt meg. Men det klarte ikke å falle henne inn at samtale-terapi, sammarbeid med NAV og kanskje medisinering er tingen? Selvfølgelig er jeg negativ til medisin når Cipralex gjorde meg mer suicidal enn jeg var da jeg startet.

Og når hun gir meg en så alvorlig diagnose som Dyssosial Personlighetsforstyrrelse hvordan mener hun at jeg skal gå ut døra uten en forklaring annet enn at jeg er psykopat bare fordi det er sånn.

Jeg har lest og lest på nettet. Dyssosial personlighetsforstyrrelse er etter det jeg har forstått en atferds lidelse. Med andre ord har det skjedd en form for omsorgssvikt, jeg er en hjelpeløs liten jente som er livredd for å bli forlatt. Jeg har vært og er utrolig avhengig av mamma, siden pappa alltid har vært fraværende på grunna skam, rus og alkohol. Jeg har flyttet inn og ut hjemmefra siden jeg var 16år. Mamma har nå bosatt seg i Nord-Norge. Igjen har vi omsorgssvikt fra BUPA og NAV.
En person med denne atferden er ofte avhengig av å vite at noen er glad i dem til en hver tid. Havner ofte i forsvarsposisjon. Jeg har lagt merke til det, dette har gjort kjærligheten vanskelig. Jeg er også flink til å beskylde andre for mine negative sider. Jeg tror jeg er blind eller no.

Men om jeg er likegyldig ovenfor lover og regler, manipulerende og har manglende empati for andre mennesker.. Det vet jeg sannelig ikke. Det er kanskje ikke meningen at jeg skal se at jeg er sjuk i hodet heller.

Levi's & roser


Fikk en gammel Levi's-vest av tanta mi siden jeg har vært på leting etter en med litt lengde lenge.
Hadde den på meg i dag, og er utrolig fornøyd med den. Den er skikkelig god å ha på,
så kommer noktil å bruke den en god del fremover. 
 
Forsinket bursdagsgave fra Kaya. Jeg valgte dem selv. Utrolig pene. Har aldri sett roser med en så fin farge før!

3. Plass!


Stovner er stedet!

Vi har en russ i klassen x)


I høst var vi  med på å lage en nettside som heter Oppdag Groruddalen. Vår oppgave var å lage kortfilm om en av kulturminnene i Groruddalen. Vi (Meg, Andrea og Kaya) valgte Høybråten Kirke og kom på 3.plass. Filmen vår heter Til evigheten og forbi, og du finner den sikkert inne på siden hvis du leter. 

Premien var et gavekort fra Spaceworld på 2000kr. Utrolig morsomt å komme blant de 3 beste! :)

Ikea

Var på Ikea i dag med Marita. Kjøpte inn en del ting som jeg kommer til å trenge når jeg flytter ut. Kjøpte kjøkkenredskaper, servise, bestikk, glass, stekepanne, kasseroller osv. Ble litt under 700kr for alt :) 

Tror jeg holder på å få ett migrene-anfall igjen, hode dunker. Det eneste som mangler er kvalmen, som sikkert blir å melde seg om en kort stund. Så jeg skal benytte anledningen til å gå bort til tanten min og hente en gammel olavest jeg skal få av henne. Skal legge meg når jeg kommer hjem i nyvaska sengetøy. 

1000 kroner


Mamma ringte meg i rundt 22 tiden i går for å spørre om jeg ville sitte barnevakt på Veitvet. Hadde først tenkt til å si nei, men hun viste at hun måtte lokke meg med noe. Så nå er jeg 1000kr rikere, men det føles som 10 000 siden det er i kontant. 

Holder på å rydde rommet og vasker klær, er nødt til å bli ferdig innen 14.30, må rekke biblioteket før de stenger. 
Fikk en kurv med jordbær av mamma, så skal spise jordbær m/fløte etterpå. Gleder meg!

Tatovering dag 4


 (Armen min ser skikkelig feit ut, men det er fordi jeg vrir den. Du ser bare den øverste rosen fra min vinkel)

Slik ser tatoveringen ut med 4 dager gammel skorpe. Den er skikkelig vond, og jeg føler meg ganske hemma når jeg bruker armen. Prøver å gå med den så mye i hjertehøyde som mulig, siden det gjør mindre vondt da. Er som å gå rundt med et stort skrubbsår på armen, gjør vondt når genseren legger seg over og alt mulig tull. 

Har du noen tattoveringer? 

Hair Extensions


Bobbys er stedet hvis du skal ha tak i løshår.

Siden jeg skal få håret lysere kjøpte jeg avfarging og en brunfarge. 

Jeg har funnet noen som kan sy inn extensions på meg, så jeg dro til byen for å kjøpe hår på Bobbys. De hadde jo salg på utgående varer, så jeg fikk over 300kr i rabatt. Strålende fornøyd med det. I tillegg er dem jo så behjelpelige! Skal du noen gang kjøpe extensions og bor i Oslo, burde du absolutt ta titten. De kan hjelpe deg med fargevalg og de har utrolig stort utvalg uansett hva du er ute etter. 

Var på Linderud Senteret med mamma i går. På Enklere Liv fant jeg Tangle Teezer til 149kr. Men hvis man kastet en terning kunne man få opp til 60kr i rabatt. Jeg kastet terningen og fikk selvfølgelig 5, så da ble det 50kr rabatt. Utrolig morsomt, siden mamma bare fikk 3:)

Middag: Krydret kyllingfilet med ris & salat

Skal lage middag til Chris siden han kommer på besøk i kveld. Han ville egentlig ha kyllingsalat med pasta, men jeg vil mye heller ha kyllingfilet. 
Får håpe det blir godt. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg krydrer kylling så da kjøper jeg heller noe som bare trenger å stekes. 

Tatovering dag 2Sånn ser den ut i dag etter jomfruturen i dusjen :D

Dyssosial personlighetsforstyrrelse

Jeg var på mitt siste møte med psykologen i dag. Vi gikk igjennom spesialisterklæringen som hun skal sende til nav. Jeg håper virkelig at de vil hjelpe meg, for nå er det ute i verden. Jeg har fått en ny diagnose i tillegg til Tilbakevendende depressiv. Jeg lider også av en dyssosial personlighetsforstyrrelse. Jeg føler ikke at det stemmer på noen som helst måte, selv ikke når jeg hadde mine ungdomsår med stjeling i butikker og hærverk. Jeg var kanskje likegyldig overnfor lovverket, men ikke ovenfor andre individer. 

Jeg forsøkte å søke det opp på nettet og fant ut at Breivik og Toska også har dyssosial personlighetsforstyrrelse.
Så yeah.. Pass dere. Før dere aner ordet av det er jeg bankraner eller massemorder.  

Skjønner ingen verdens ting jeg. Lite kult er det i hvert fall.  

Ny tattovering!Jeg tok 22.juli tattoveringen min i dag! Gjorde skikkelig grisevondt over arrene, men det var verdt det.
Skal slenge inn nytt bildet i morgen, når jeg har tatt av plasten og vaska bort litt gørr. Gleder meg til å få se den skikkelig. 
Må tilbake etter at den har grodd for å fylle på farge, siden huden ikke ville ta til seg fargen ordentlig. 

Loppemarked og migrene-anfall


Var på loppemarked med Kaya i går på Oppsal skole. Var egentlig ikke på utkikk etter bøker, men endte opp med disse 5. Er klar for å starte å lese bøker igjen etter som jeg har hatt en ganske lang pause. 
Fikk utrolig vondt i hode i går, og det ville absolutt ikke gi seg. Kastet opp og klarte nesten ikke å bevege hode siden jeg var så stiv i nakken. Sov i alle fall tungt i natt, og var så vidt jeg kom meg på muntlig prøveeksamen i dag. Fikk forresten en 2'er og er utrolig nok strålende fornøyd med det. Jeg hadde ikke gjort noe særlig innsats, så følte ikke at jeg fortjente noe mer enn det. 
Dette er verdens beste salat, spesielt hvis du hiver i litt kald kylling og kald pasta. 

Salg på Glitter


Var innom Vita for å kjøpe meg nytt pudder, og endte opp med litt mer enn planlagt. Øyenskyggen er nyydelig.

Smykker for 25kr per stk.

Øredobber 10kr

De hadde sløyfer til 10kr, så jeg kjøpte to stk. Kjøpte totalt 5 sløyfer, siden jeg har fått dilla på å sette opp håret. 

Brukte totalt 215 kr på Glitter. Er utrolig fornøyd med dagens innkjøp :D

Kjøpte meg sko i går på Grønland Bazar til 499kr. Men har ikke fått tatt bilde av dem enda. Men de er utrolig fine, og jeg viste at jeg måtte ha dem med en gang jeg så dem. 
Skal på kino i dag med kjæresten min for å se på film. Husker ikke helt hva den heter akkurat nå, men det er noe med Titans. 

Skal tattovere meg i neste uke!

Hjem til Oslo


Klokken 10.38 kjørte vi hjemmefra. 

Vi stoppet i Mosjøen for å få i oss noe mat og for å besøke bekjente. 

Vi møtte blant annet storesøsteren min som jeg ikke har sett på 5år. (Ikke akkurat verdens fineste bildet, men det får duge)


Vi kom til Oslo i 06-tiden, og etter nesten et helt døgn i bil var det utrolig deilig å få seg noen timer med søvn i en god seng. Er fortsatt litt sliten, men tror det har noe med at jeg ikke har noe å gjøre. Skolen starter igjen i morgen, kjenner at det skal bli godt å komme inn i rutine igjen. 

Gått tom for ungdomsrett


Foto: http://tumblr.com

Jeg har nettopp kommet hjem fra mamma og finner et brev fra utdanningsetaten. Det står at de har strøket søknaden min om videregående opplæring, at jeg har gått tom for ungdomsrett på vgs. Så jeg blir ikke å komme inn på skolen til neste år. Karakterene mine suger enda jeg gjør så godt jeg kan. Det er 45 plasser på MK3, hvorfor skulle det i det hele tatt være plasser igjen etter at restplassene er blitt fylt opp? 

Voksenopplæring ja. Det er det jeg blir anbefalt å søke på. Jeg har nettopp vært inne på den magiske siden til utdanningsetaten og der står det at man må være 25 år. Så hva skal jeg gjøre i 5 år før jeg kan fullføre videregående.. Leve på sosialstønad?

Hvorfor er det ingen som har fortalt meg at jeg har brukt opp ungdomsretten min? Kunne de ikke sagt det før jeg søkte på videregående til neste år så jeg kunne søkt om å få utvidet ungdomsretten.. neida. Ingen sier noen ting, og fristen for å søke på vgs gikk ut 1. Mars. Så uansett hva som skjer fremover, er neste år borte.

"Du må se lyst på fremtiden"
Mmm. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg i det hele tatt forsøker å planlegge et fremtidlig liv når alt går i dass uansett.  

Det snør og snør.Har dratt til mamma!

I går bestemte jeg meg for å dra til mamma, så jeg hev meg på flyet i dag tidlig. Fikk tilbrakt noen timer i Bodø med to gode venner, men er utrolig godt å endelig komme frem. Er egentlig veldig sliten, enda jeg ikke føler at jeg har reist i det hele tatt. Tror jeg skal ta meg en tur opp til bestemor etter jeg har fått i meg noe mat, har ikke sett henne siden jul.

Hva skal du i påske?