august 2011

Høsten er kommet..


Foto: Dimitri Koutsomytis

Høsten er kommet. Det betyr at mamma flytter snart. Det er merkelig hvor avhengig jeg er blitt av henne. At hvis hun er for lenge borte, må jeg ringte å be henne om å komme hjem. Fordi jeg hater å være alene hjemme, også på dagen. Det er ingen lyder, mamma er ikke her. Det er ingen her, jeg er helt alene. 

Snart skal hun flytte fra meg igjen. Til vanlig er det barna som flytter fra sine foreldre, ikke motsatt. Men jeg håper hun finner det hun leter etter. At det fyller alle hennes forventninger. At kanskje livet har goder til henne også. 

Tante rød er kommet for å drepe meg.

Jeg hadde tenkt meg på skolen i dag, men jeg våknet klokken 5 av ganske kraftig magesmerter. Tenkte egentlig ikke så mye over det, og klarte å sove videre. Men når jeg skulle lette trykke på nattblæren rundt halv 7, oppdaget jeg noe forferdelig. Jeg har fått besøk av tante rød, og det forklarte jo den intense smerten som så vidt hadde startet. Jeg har ikke vært flink med å ta pillene mine hver dag, som da fører til mensen og menssmerter fra helvete.

Er typisk at nå som jeg er fin i formen, kommer tante rød for å drepe meg. 

Nå ligger jeg i sengen, med vann og paracet på nattbordet. Jeg er klar for å legge meg godt til rette, forsvinne inn i en eventyr verden hvor jeg må slåss med onde skapninger som har tatt over Hyrule. Ja, jeg snakker om The Legend of Zelda: Ocarina of time 3D. Jeg håper jeg glemmer smerten i magen, og jeg håper jeg blir trøtt nok til å klare å sovne fra den. Dette er ikke til å holde ut, men jeg gjør det gang på gang. 

Influensa

Kjente at influensaen tok overhånd i går. Måtte få mamma til å komme å hente meg hos Chris siden jeg ikke klarte å komme meg hjem på egenhånd. Var utrolig dårlig, noe jeg også har vært i dag. Dro hjem fra skolen i lunsjen, siden jeg ikke hadde blitt noe bedre. Tenkte også at det ikke var noe poeng i å sitte på skolen å være dårlig mens alle andre har gym. Så jeg dro hjem, og la meg i senga og spilte Zelda. Vurderer å legge meg å sove en time eller to, med tanke på at jeg er ganske utslitt etter å ha vært på skolen å ikke gjort noen ting. 

Tenkte jeg skulle flytte ut fra mamma om ikke så lenge. Planen var å gjøre det i dag, men er alt for dårlig til å begynne å flytte på bagger og slikt. Skal bli frisk først, og håper mamma gidder å hjelpe meg. Er så mye lettere når man har bil, liker ikke å ta med "flyttelasset" på bussen. 

Har snakket med lånekassen i dag. Så nå har jeg fikset dokumentasjon om at mamma skal flytte nordover, så jeg får borteboer stipend. Vil ta en 4ukers tid før jeg får det, men får vanlig stipnd og lån i starten. Så får jeg også etterbetalt så dette kommer til å gå helt fint. I tillegg slipper jeg å betale tilbake bestemor med det første. Så regninger kommer i første rekke.  

Dårlig hele uka.. Skolesyk?Det startet på mandag. Vi var ikke lenge på skolen, og dro derfor til Kaya sammens med Andrea. Jeg trodde jeg skulle dø på bussen, men overlevde faktisk uten å besvime. Var så dårlig når jeg endelig hadde kommet meg hjem at det bare var å legge seg. Jeg gjorde det, fikk mamma til å dra på butikken og kjøpe smertestillende til min dunkende hodepine. Senere måtte jeg sitte barnevakt.. Lite gøy. Var så sliten at jeg begynte å gråte flere ganger når det ble litt for mye støy. 

Jeg har følt meg slapp, dødstrøtt og hatt vondt helt siden mandag. Ryggen er også begynt å verke så smått igjen, og det er rett og slett irriterende når den ikke gjør som jeg vil. Skolen i år, blir noe helt annet enn jeg hadde forventet. De forventer så lite av oss, samtidlig som de forventer så utrolig utrolig mye. Skjønner ikke helt hvordan jeg skal klare meg i år, jeg er utslitt allerede første uken. Og vi har ikke en gang begynt å få skikkelig oppgaver. Jeg håper virkelig at jeg klarer det. Tanken på det å få seg deltidsjobb er bare å legge på hylla, hvis ikke går absolutt alt i grus. Dårlig råd har jeg jo heller ikke, så lenge jeg bare lærer meg å prioritere rett. 

På mandag røk rettetangen min rett i søpla. Dere må ikke tro at det er jeg som har brent ihjel den stakkars greia, det er eksen min. Tenk å ødelegge bra rettetang til 900kr.. Jeg er fortsatt irriteret den dag i dag. Men det er ikke det vi skal snakke om..... Den nektet å skru seg på, så jeg gadd ikke mer. Har hatt lyst til å kjøpe meg ny lenge, siden platene er helt ødelagt. Er kanskje bare en fordel at den ryker, så jeg slipper å få dårlig samvittighet. Men hvorfor kunne den ikke vente til jeg får stipend? Mamma sin lugger så sinnsykt. 

ZELDA: OCARINA OF TIME & DKNY APPLEMamma har kjøpt seg Nintento 3DS og Zelda: Ocarina of Time. Sitter å spiller dag inn og dag ut, bortsett fra når jeg er på skolen så klart. Når jeg først har startet, klarer jeg ikke å legge det i fra meg. Det er jo også en måte å få tiden til å gå på. Noen ganger går den litt for fort. Skal ikke mye til før det plutselig har gått 4-5 timer, og jeg blir sittende der og banne for meg selv fordi jeg skal på skolen dagen etterpå. Nytter ikke akkurat med en 4-5 timers søvn for dette dovendyret!

Tanten min var i Hellas, og ringte å spurte hva vi ville ha. Jeg bestemte meg for DKNY med eeeeeple. Den er drit god. Men de solgte den ikke i 60ml, og dette var jo ett stort problem. Egentlig ikke. De solgte den i sånn dobbel eske. Så man fikk 2 30ml for 299kr. Heelt supert. Hadde ikke akkurat fått den prisen i Norge. 

SKOLE I MORGEN...


Dette er bussen jeg skal ta i morgen. Men jeg vil ikke på skolen. Overlever med tanke på at jeg skal møte Kaya halv 9, så vi kan sitte å røyke og skravle i 30min før helvete bryter ut. Jeg vil ikke ha nye lærere, kunne vi ikke bare få beholde de gamle. Likte dem mye bedre jeg. I alle fall Birger. I tillegg skal vi møte opp i aulaen, sammen med resten av jungelskolen. Håper dagen går fort, så jeg kan legge den bak meg.

Gruer du deg til skolen?

HAIRJeg lot lilla-shampooen være i litt lengre enn det som er anbefalt, for å prøve å få en mer lilla-effekt. Og skulle du sett, akkurat sånn som jeg ville at det skulle bli! Nå kan jeg bruke extensionsa mine, og det ser faktisk ganske kult ut etter min mening. Eneste som er er at extensions-hår blir veldig tørt når man vasker det mye, noe jeg måtte gjøre for å få ut fargen. Menmen. Skal kjøpe nytt den dagen jeg blir rik. Jeg mener. Hvis jeg noen gang blir rik innen nærmeste fremtid. Hva synes du?

HUSMOR, HAIR EXTENSIONS & KREATIVITET
 
Har vasket hair extensionsa mine for å få ut mest mulig lillafarge. Jeg har funnet ut at jeg kan bruke dem sammen med mitt eget hår, hvis jeg klarer å få dem nøytrale nok. Håret mitt er ganske sølv-lilla. Har ikke råd til å kjøpe lillafarge for øyeblikket, så må nesten bare vente til jeg får stipend. Jeg skal klare meg med disse extensionsene så lenge jeg klarer, har virkelig ikke råd til å kjøpe noe nytt hår. Og får nok ikke det på en stund, siden jeg kommer til å få vanlig stipend i alle fall første måneden. Mamma bor i Oslo, så jeg får ikke borteboer-stipend. Men hun flytter jo i til Nord-Norge i september. Så joda.. Får vente til mandag, da får hun svar om hun får lån eller ikke. Da melder hun jo flytting med en gang, også er det jo bare å forklare situasjonen for lånekassen så ordner det seg vel sikkert. Får bare håpe at jeg får alle pengene jeg skal ha til slutt.

Jeg har lekt husmor i dag. Har vasket og ryddet overalt. Har til og med vasket kjøleskapet og gitt kjøkkenskapene en liten overflatebehandling med jif universalspray og klut. Føler meg skikkelig flink. Har ikke gjort noe lignende på veldig lenge, og da fikk jeg betalt for å gjøre det. Dette skal jeg i alle fall begynne å gjøre oftere, utrolig deilig å få ut energien på den måten. Er klar for å ta kvelden nå jeg.

For noen måneder siden fant jeg ut at jeg skulle dekorere pcn min med klistremerker. De er nå begynt å bli veldig slitte, og mange av dem er begynt å dette så smått av. Fikk tak i noen utrolig kule klistremerker mens jeg var i Bodø, som jeg tenkte at jeg skulle feste på så fort jeg får fjernet den gamle dritten som er klistret fast. Tror nok det blir en stund til, vurderer å sende pcn min inn på service siden den er helt idiot. Får ikke en gang overført bildene mine til den eksterne harddisken min, så jeg sliter jo big time!

Mamma hadde ett bilde som hun fant ut at hun skulle kaste, men hun valgte å ta vare på rammen. Den er egentlig ganske stor. 110 x 60cm, og jeg fant ut at jeg kunne bruke den til noe. Nettopp til sånn minnetavle greie. Så jeg skal lete frem alt jeg har av bilder, få printetet ut enda mer. Så skal vi se hva det blir til. Jeg elsker å gjøre sånne kreative greier.

BODØ'S BESTE KAKAO OG LITT INNKJØPTaket Ungdomskafè, har den beste kakaoen i Bodø. Og det til en pris av bare 18kr, i stedet for nærmere 40 som det er på andre kafèer.  Jeg kjøper den hver eneste gang jeg er i Bodø. selv om jeg egentlig ikke tåler melk. 

Fant ut at jeg var helt tom for mascara og pudder. Skjønner ikke helt greia med at man alltid skal bli tom for ting samtidlig. Flere ganger jeg har blitt tom for pudder og foundation samtidlig. Utrolig slitsomt. Jeg har ikke råd til å kjøpe alt samtidlig. Derfor kjøpte jeg skikkelig billig-pudder denne gangen. Kostet bare 109kr, og jeg håper da virkelig at jeg klarer å leve med det til jeg får stipend. 

JO.. Det glemte jeg å si. Jeg er i Oslo! :D

SPØKELSESHUSET I KILA-VIKADet er egentlig ikke ett spøkelseshus, bare ett gammelt hus som har stått tomt i nesten 50år. Likt med alle andre hus er det veldig forfallent etter å ha stått ubebodd. Grunnen for at vi kaller det for spøkelseshuset er fordi mamma menter hun så en dame der den gang da hun var barn. Det var ikke hvilken som helst alminnelig dame,  men hun hadde på seg en svart kjole og var hvit i ansiktet og sånne ting. Hehe.. Vet ikke helt om det er noe sannhet i historien. Kanskje det hele er oppskrytt, eller kanskje hun bare la på historien for å skremme meg da jeg var liten.  Er i alle fall alltid like spennende å gå ned til huset, og denne gangen gikk jeg opp på loftet. Har aldri turt å gå opp dit, siden gulvplankene er så råtne. Men Linda sto øverst i trappen og fortalte meg om jeg kunne gå forover, til venstre og høyre etter hvor bærebjelkene er. Det gikk helt fint, men jeg turte ikke å bevege meg like mye som jeg sikkert kunne. Jeg hadde veldig lite lyst til å gå igjennom gulvet, og ble derfor veldig varsom for hvor jeg plaserte føttene. 

Var desverre veldig dårlig med lys der inne, siden alle vinduene på den ene veggen er spikret igjen med planker.  Jeg måtte ty til blitz siden jeg ikke hadde noe annet valg, og bildene er så stygge at jeg ikke gidder å legge dem ut.  

FJELLTUR MED FAMILIENVi fant ut at vi skulle gå en tur opp på Hatten i dag, og jeg måtte jo selvfølgelig hive meg med i stedet for å ligge hjemme å synes synd på meg selv. Og for de som ikke har fått det med seg så har jeg klart å ødelegge ryggen. Så mamma er pliktig til å massere meg med tigerbalsam 3 ganger om dagen. Var egentlig bare godt å få brukt ryggen litt, har jo ikke godt av å ligge i ro. 

UT PÅ TUR ALDRI SUR

Jeg skulle gå opp på berget for å ta bilder. Jeg gikk den veien som jeg har gått i alle disse år, og jeg må bare innrømme at jeg er begynt å bli litt for tung i baken for å løper opp og ned slik jeg pleide å gjøre da jeg var 9-10. Når jeg endelig har kommet meg opp, har fått sett meg litt rundt så ser jeg noe jeg vil ta bilde av. Jeg har selvfølgelig glemt minnekortet hjemme, så det er jo bare å gå tilbake igjen.
10 minutter senere er det ut på tur igjen. Jeg velger å gå opp en annen sti, hvor bestefar har lagt ut planker over en slags myr som alltid er der. Jeg går der og tenker at han egentlig er ganske smart. I det neste sekundet går jeg på en jævla spikker som stikker rett opp i været. Jeg prøver å dra til meg foten, men skoen blir jo stående igjen. Hull i skoen, faen så glad jeg ble. Jeg går videre, kommer helt opp på toppen. Begynner å ta litt bilder. Jeg får tatt max 20 bilder, og plutselig er jeg tom for batteri. 

Kjempe koselig tur.. Er overskyet, kaldt og en skikkelig sur vind. Jeg tror sommeren er over, høsten har nok en gang kommet litt for tidlig. Er jo blåbær og sopp over alt.  

DRIKKE & MOCCA


Skal drikke med jentene i kveld, gleder meg. Kommer til å bil veldig koselig. Er i alle fall det jeg håper på. Vet ikke helt hva som er planen enda, men har vært noe snakk om film.
Har forresten fått skikkelig dilla på Mocca. Før så jeg på det som en snus man ikke kunne snuse, fordi det liksom er pinlig. Hva er det som er så pinlig med det? Jeg er da jente, vil ikke at hele verden skal se at jeg snuser, derfor er det jo så koselig at det finnes noe som er så lite og søtt! 

JEG VIL HA LEILIGHET! 

I JUST LOVE EATING OUT!
Jentene har vært her på filmkveld, hvor vi så Hekseprossesen og Jernanger. Jeg likte Jernanger, har alltid hatt en merkelig sans for norske filmer som er laget de siste årene. Selvfølgelig ikke alle, men noen av dem. Som Villmark, Uno, Izzat, Max Manus osv.
Vi skal dra å bade i morgen, og forhåpentligvis drikke. Gleder meg til å nyte godværet.

SHOPPING I BODØ, SA DU?
Måtte kjøpe litt skolesaker, siden det ikke er så lenge til skolen starter. Også har jeg klart å få helt skjorte dilla etter å ha gått med skjorte i to dager grunnet begravelse. Elena har vært så snill å kjøpe lilla-shampoo for meg, siden hun får så fine rabatter der hun jobber, men lot en ligge igjen siden jeg kommer til å misbruke den. Har brukt den 2 ganger på rad, og håret mitt er grå/blondt med lilla-skjær + noen gule spotter her og der. Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder i morgen.

BIBLIOTEKET OG PAKKE

Jeg hadde en lang liste over bøker jeg vil lese når jeg dro på bibloteket. Men de hadde så utrolig dårlig system, at jeg måtte ha hjelp. Desverre hadde de nesten ingen av bøkene jeg ville lese, så jeg endte opp med 3 stk, også hev mamma på De dødes tjern. Så jeg har i alle fall litt å lese på, blir nok ikke noe problem å lese dem ferdig på 15 dager, de er ikke spesielt tjukke akkurat. 

Har pakket, og er ganske klar. Har funnet anntrekk til i morgen, og håper ikke at det blir så alt for varmt. Skal være på Gardermoen klokken 9, så må nok reise hjemmefra i alle fall en time før, så vi rekker å kjøre innom Chris. Jeg mener.. Jeg glemte mobilen i bilen hans, og den er jo veldig viktig å få med seg. Gruer meg noe sykt til Gardermoen, jeg liker virkelig ikke det stedet. Det er bare så sykt stoort, og jeg føler meg bitte liten der jeg flyr rundt om kring med baggen min. Jeg vet jo egentlig hvor jeg skal, men samtidlig ikke. 

Skal straks legge meg, må stå opp halv 7 så jeg får tid til å fikse meg. Orker ikke å sove på flyet i morgen xD

BLEKE HÅRETJeg prøver i alle fall å bleke håret, vet ikke om selve håret tar til seg så veldig mye mer bleking nå, men etterveksten er ikke noe problem. Sidecuten er der i mot ett problem. Jeg hadde bare ett speil som jeg måtte holde for å klare å se hva jeg drev med. Fungerte sånn halvveis, og tenker at alt blir bedre enn ingenting. Skal farge det grått , får håpe at det går i alle fall. Føler ikke at noe fungere den veien jeg vil at det skal lengre.

Uhh.. Nå er det ikke lenge til jeg skal dra.. Jeg er i Bodø på denne tiden i morgen. 
Håper virkelig at dagene kommer til å gå fort, for jeg vet ikke om jeg klarer å være uten kjærestepusen min i 15 dager! Jeg kommer til å ligge å grine om kvelden xD 

BYTUR MED JENTENE


Carlings: Genser 150kr, bukse 49kr. 


Carlings: Genser 150kr, Cubus: 2 Basic gensere 129kr og strømper til 99. 

Jeg stakk til byen for å møte jentene, jeg skulle bruke rundt 300kr! Jeg skulle ha bleking, silver-hårfarge og røyk. Jeg endte opp med å bruke 1000kr som jeg IKKE kan bruke. Betalte bare 20kr for skullcandy-headsettet, siden jeg hadde en tilgodelapp på 179kr. Fikk helt hetta når jeg sjekka saldoen på kontoen. Det værste var vel egentlig å si til mamma at jeg hadde brukt opp pengene. Men heldigvis skal jeg få låne 1000kr av en kompis, så jeg faktisk kan komme meg dit jeg skal på fredag. Utrolig snilt å redde meg på måten!

Ja. Jeg reiser til Bodø på onsdag, og blir i nordland til 18. august. Skal i begravelse til mine venner Henrik og Espen som ble drept på Utøya. Etter det, fortsetter reisen til bestemor. Jeg gleder meg til å komme meg av hurtigbåten se bestefar stå på kaia, sier at bestemor er inne og handler mat, og at jeg må gå å si i fra om det er noe jeg skal ha. Bestemor og bestefar er alltid så utrolig grei mot meg. Jeg.. Kanke vente. Samtidlig kommer jeg til å savne Chris veldig. Vi har forresten vært sammen i 6mnd i dag!