oktober 2011

Slitne Oslo


Jeg har fotoprosjekt på skolen. Har lenge hatt lyst til å ta bilder av den slitne delen av Oslo. Så jeg gjorde det. Tittelen på bilde-serien er Slitne Oslo, og jeg er begynt å bli ganske fornøyd med redigeringen. Tenkte jeg snart skulle starte på en rapport over arbeidet mitt, selv om jeg ikke er sikker på om det er nødvendig å levere inn. 

Hva synes du om bildene?

Something newVi gikk en tur på Lindex, etter vi var ferdig med fagskrivedag. Jeg fant billig pudder og foundation, noe som passet fra siden jeg ikke har så mye penger for tiden. Har jo klart å knuse pudderet mitt, og foundation min er nesten tom. De hadde tightser til 70%, så jeg kjøpte 3 stykker. 

Jeg fikk  pakke fra USA i dag. Bestilte noen graderte-filter på Ebay da jeg fikk stipend. Tror det blir morsomt å prøve dem ut, i hvert fall mer morro en IR-filteret som bare var tullball. Jeg klarer ikke finne ut hvordan jeg bruker det, har forsøkt å lese meg frem til det på nett, noe som hjalp lite. Tror jeg har for nytt kamera, så hadde vært litt morsomt å kjøpe ett IR-kamera. De er jo litt dyre, men man kan jo bare kjøpe ett gammelt kamera og gjøre dem om til IR-kamera til en mye billigere penge. Får tenkte litt på det til fremtiden. Er ikke noe jeg kommer til å stresse med. 

Black/whiteDu veit når du har den følelsen av at noe er galt. Som om du bærer på en usynlig sorg, som bare skriker etter å slippe ut. Man får lyst til å bare stenge seg inne på toaletter, slippe taket på alt. Bare la tårene renne. 

Kanskje det er Cipralexen som funker, Kanskje det er den som stenger alle tanker ute. Verden er ikke blitt mer fargerik, ikke på noen måte. Ikke lettere, heller vanskelig på en slitsom måte. Pillene skal gjøre meg frisk, men det er så tungt å se verden gjennom et grumsete filter. Jeg blir så fortvilet over alle feilene jeg gjør, over alt som ikke er som det skal. Jeg føler meg tom, helt tom. Jeg eier ikke mine egne tanker lengre.  

Canon EOS 600DSEEEE HVA JEG FIKK I DAG! Nytt kamera! Jeg elsker det, det er nyydelig. Og den er min, bare min!
Nå skal jeg ut å ta bilder med pusen min. Skal sove sammen med det i natt.

Barn leker

Cipralex - Mine bivirkningerDet er en god del som har spurt om hva slags erfaringer jeg har med Cipralex. Om jeg har noen bivirkninger osv.

Vi kan starte med det grunnleggende. Cipralex er medikamenter mot depresjon og angst.
De vanligste bivirkningerne er: Munntørrhet, kvalme, vektøkning, vektreduksjon, mindre sexlyst, trøtthet, søvnproblemer (mareritt)

Jeg er plaget med kvalme, tretthet og mareritt.
Marerittene og trettheten startet etter at jeg startet på pillene. Jeg har jo hatt mareritt før, men ikke like ofte som nå. Det hender at jeg har 2-3 mareritt i løpet av ett døgn. Dette er da fordi jeg ofte sover om dagen også. Jeg ble veldig påvirket av hendelsen på Utøya, og det er ofte det marerittene mine handler om. Jeg vet ikke om det har noe med pillene å gjøre, eller om det rett og slett er en naturlig greie. At jeg er begynt å innse hva som egentlig har skjedd. Trettheten kan jeg også forklare. Jeg blir alltid trettere når det blir mørkt ute. Dagene blir kortere. Man drømmer også mer når man sover om dagen har jeg lagt merke til, sånne syke drømmer. 
Jeg er mye kvalm om dagen, mangler matlyst. Spiser selv om jeg ikke har lyst på mat. Men får jo selvfølgelig ikke i meg så veldig mye. Blir bare kvalm av maten, og ender med at jeg kaster resten. Det eneste jeg spiser om dagene er yoghurt og druer, og drikker mye vann. Det funker fett det, holder i alle fall kroppen i gang.  For de som lurer: Jeg har ikke spiseforstyrrelse eller matallergi. Eneste jeg ikke tåler er laktose, men det kan jeg leve med.  

Jeg har nå gått på Cipralex i 4-5 uker. Har økt dosen til 20mg om dagen, ikke at jeg legger merke til noe forskjell før jeg setter meg ned å virkelig tenker over det.
Jeg har begynt å planlegge fremtiden min, noe jeg virkelig ikke har tørt å gjøre før. Nå vet jeg liksom hva jeg skal gjøre. Jeg skal gå ferdig dette året, så skal jeg ta 3året på 2år, så jeg kan forsøke å jobbe litt. Så skal jeg starte på Universitetet å studere der for å bli psykolog. Jeg kommer meg på skolen så og si hver dag, det gjorde jeg ikke i fjor. Da ble jeg sykemeldt i 14 dager, i tillegg hadde jeg 28 dager fravær. Jeg er skikkelig stolt over at jeg går mitt andre år på medie og kommunikasjon, det klarte jeg ikke å forstille meg når jeg droppa ut av første året mitt og ble innlagt på akuttpost for noen år siden. Jeg føler at jeg har kommet meg langt, og jeg håper jeg kommer meg lengre. Klarer å ta bussen alene, uten å føle ubehag. Dette gjør jeg hver dag til skolen. 

Jeg tar en dag om gangen. Noen dager klarer man å stå opp, andre dager ikke.  

Vil studere psykologiSiden vi fikk fri resten av dagen pågrunna evakuering av alle Oslo-skolene, bestemte jeg meg for å stikke en tur innom biblioteket. Jeg ante ikke hva jeg så etter, men endte opp med 4 bøker som handler om psykologi. I tillegg tok jeg med meg en katalog om Universitetet i Oslo, så jeg kunne lese litt om de forskjellige studiene. Jeg vet ikke om jeg kommer til å hive meg ett eller to år på fagskole før jeg begynner på universitetet, men det finner jeg ut.

Gleder meg til å starte å lese, dette er noe jeg har hatt interesse for siden jeg var 13år. Har lest en god del, hentet meg alltid brosjyrer på helsestasjoner når jeg yngre. Så jeg kan en god del, er jo psykisk syk selv. 

Har tillatt meg selv å tenke på fremtidenMens jeg ventet på å komme inn hos legen, ble jeg sittende å bla i KK. Jeg kom over en side med litt informasjon om en kreativ fagskole. Plutselig kjente jeg livet blusse litt opp, og nå har jeg bestilt jeg 4 studie-kataloger fra 4 forskjellige skoler rundt om kring i Norge. Jeg har interesse for så mye rart, så jeg har jo egentlig ikke peiling på hva jeg kommer til å velge til syvende og sist. Jeg liker foto, mediedesign, hår, sminke, mote, interiør osv. Så jeg har jo masse av muligheter når det kommer til det. Gleder meg faktisk litt til å sitte å bla i katalogene, og se litt på hva slags tilbud de har. Blir jo ikke før i 2013 ller 2014 eventuelt, men det er jo fint å tenke litt fremover. Så jeg har en plan. 

Snakker om å være uheldigKlarte jo selvfølgelig å miste ipoden min i gulvet på skolen i dag, med skjermen ned. Så slik ser den ut. Den funker fett, men er veldig ubehagelig å dra fingrene over skjermen siden den er sprukket. Mangler deler av glasset flere steder, og det er ikke digg å få rester i fingeren. Virker ikke som det er noe jeg kan gjøre med den, annet enn å sende den ikke på reperasjon, noe jeg rett og slett ikke gidder. Reperasjonen blir nok ganske dyr, og da kjøper jeg meg heller en helt ny for samma prisen. Ble skikkelig lei meg når jeg så hvordan det gikk med min kjære etter flyturen i gulvet.
Ble skikkelig glad når jeg var å bestille tattoo-time. Ble helt sjokkert over prisen når jeg kom dit, på en bra måte. Gleder meg skikkelig til å kjenne nåla mot huden, kan nesten ikke vente. 1 november er datoen. Heerlig.  

Men! Nå må jeg til legen. Har time klokken 3. Skal ta opp hofteproblematikken min igjen i samme slengen. Nekter å tro at dette ikke kan bli gjort noe med. "Ikke noe alvorlig sykdom i hvert fall." Ikke det nei, ekke du som får hofta ut av ledd uten å ha gjort noe. Blir litt sinna jeg, ikke at legen min veit om det.

Skal bestille tattoo-time i dag

Har hatt lyst på ett tre på ryggen i evigheter, og jeg tror tiden begynner å bli riktig. Jeg fikk Mads til å tegne ett dødt tre til meg, og det var bare drit kult. Nesten så jeg vurderer å tattovere det, men jeg er ikke sikker. Var liksom ikke helt sånn jeg hadde sett for meg dette treet på ryggen min, så jeg må nesten tenke litt på det. Det hadde vært litt morsomt å tattovere noe jeg fikk av en i klassen på videregående. Tenk å kunne sitte å tenke tilbake på det. Det er gode minner det!

Skal i alle fall bestille tattoo-time i dag. Ikke til treet, men til en tattovering som er dedikert til de jeg mistet på utøya. Jeg skal ha to roser, en til Espen, og en til Henrik. En til dem hver. Også skal jeg ha datoen, med en fin løkkeskrift. Dette skal jeg ha på venstre håndledd. Det kommer til å bli fint å endelig å satt datoen, så det kan synke inn. Jeg kan fortsatt ikke fatte at noe slikt kunne skje her i lille Norge.  

Jeg har tatt over morsrollen her i husetHun er blid i det ene sekundet, og sur i det neste. Jeg tror hun er trøtt, siden hun pleier å være det om morgenen. (dette er hvert fall det jeg er blitt fortalt, jeg sover på den tiden av døgnet.) Akkurat nå ligger hun å spiser opp sokkene sine, og er alt annet en glad. Så jeg skal varme en flaske med melk til henne og legge henne i senga. Dette orker jeg ikke å høre på, jeg er alt for trøtt. Trenger en kopp med varm kakao og krem. 

Mamma drakk i går, så jeg har lekt mamma i natt også. Hun kom ikke hjem før klokken 6, og jeg har tenkt til å la henne sove til 12. Da er det opp og hopp. Var i alle fall det jeg måtte gjøre klokken 8 når babisen lå å gråt av sult. Høres skikkelig brutalt ut vettu. 

Don't say a word


 
Nå har jeg lastet ned filmen "Don't say a word". Jeg elsker Brittany Murphy, så jeg gleder meg til å se denne filmen. Vurderer egentlig å vente med å se den til jeg skal ta toget, men har fryktelig lyst til å se den nå.

Har du sett "Don't say a word"? :D 

Bestemor er så snillBestemor og mamma var på Ørnes i sta, så bestemor har kjøpt mat til meg! 2 liter med sjokomelk som jeg ikke har peiling på hvordan jeg skal få drukket opp før på søndag. Ja, jeg drar til Bodø på søndagskveld. Skal da toget til Oslo. Kunne jo tatt med meg sjokomelk på toget.. Hm. 

Skumring

Vi skulle gå for å se på en gammel brygge/kai som mamma ikke har sett siden hun var en 7-8 år. Det var ikke så alt for mye igjen, men jeg ser for meg at det kan være veldig koselig å grille der. Så vi snakket litt om å kanskje dra dit i morgen, hvis det blir like fint vær som det det var i dag. Vi får se, tror ikke vi kommer til å gjøre det. Ble så fort mørkt når vi kom dit, så jeg fikk ikke tatt noe særlig bilder. Var i alle fall en koselig liten tur, og jeg var de eneste som ikke ble våt på beina. Fordi jeg hadde på meg støvler!

Mine nye bestevenner

Jeg gikk en tur i skogen denne formiddagen, for å finne ett gammelt bilvrak. Jeg fant det, og klarte selvfølgelig å kutte meg opp en kant når jeg skulle løfte opp taket på bilden for å ta bildet av rattet. Ble litt redd siden jeg har hørt at det er farlig å få rust i fingeren. Men det gikk helt fint når jeg møtte på sauene på vei hjem igjen.

Jeg prøvde først å skremme dem med mine høye hyl og karatespark ut i løse luften. De ble bare stående å se dumt på meg. Jeg mener.. Alle sammen sto å stirret. Lurte vel sikkert veldig på hva slags vesen dette var. Vi ble i alle fall veldig gode venner etterpå. Alle ville komme å hilse, jeg var jo kjempe interessant. Følte meg skikkelig populær når jeg sto midt i flokken, med sauer på alle kanter, jeg var midtpunktet. Og jeg elsket det. Var samtidlig litt skummelt. Hadde alle løpt på meg samtidlig kunne de drept meg. Jeg var også redd de skulle spise opp ringen jeg hadde fått av mamma. Men alt var helt supert, vi var bestevenner alle sammen. Jeg fortalte om meg selv, og de fortalte om seg.
Jeg har en rar greie med å snakke med dyr, har gjort det helt siden jeg var liten. Kan snakke med ekorn, sauer, katter og måser. Jeg kunne i alle fall snakke med måser før, er ikke sikker på om jeg kan det lengre. Det er forresten ikke særlig spennende. Ikke er de noe søte å se på heller. Mitt neste mål er å snakke med ravner. 

Obs! Glemte å vise dere håret og ringen min.Jeg har jo farget håret og slikt, det har dere egentlig aldri fått sett. De eneste bildene jeg har lagt ut, er fra mine dårlige dager. I dag har jeg en god dag. Jeg har egentlig hatt det helt supert siden søndag. Virker som det ordner seg mellom meg og Chris, og det er jeg utrolig takknemlig for. Gleder meg til å komme meg hjem, så jeg kan være sammen med kjekkasen. Jooo.. Jeg fikk jo sølvring av mamma i går, glemte å ta bilde siden jeg hadde den på.

Shopping i Bodø city, Bodø byShopping, shopping, shopping. Jeg elsker shopping, spesielt når mamma er glad i meg. Da kan jeg bestemme mye av hva slags klær ungene skal ha, og takket være det fikk begge to ny caps så nå driver de å danser på stua med svære t-skjorter og hele pakka. Morsomt å se på når de tar helt av. Jeg fikk skoooo av min mor, noe jeg er kjempe glad for. Har hatt lyst på dem lenge, og det er godt å endelig få noe nytt å gå i. Har faktisk ikke kjøpt noe særlig sko siden juni. Sjokkerende, jeg vet! Fint med nye kær også, tok jo bare med meg toppen 10 klesplagg hit. 

Gårsdagens Bodø-turVi heiv oss i bilen, mens bestemor passet Faraz (lille-lillebror) for å kjøre til Bodø. Vi kom oss frem. Jeg fikk hilst på to gode venninner, og kjøpt/fått masse fint. Vi har egentlig vært over alt, men det var fortsatt mye vi ikke fikk tid til siden vi var så sliten. Mamma hadde vondt i magen, og jeg hadde migrene. Var utrolig godt å være hjemme, legge seg i en sinnsykt god seng. Jeg sov til halv 10, faktisk.

Høstferie del 1

Deilig å endelig være fremme. Har en veldig lang reise bak meg. Brukte over 21 timer fra jeg dro hjemmefra til jeg kom innen for døra hos bestemor. Jeg dro hjemme fra litt før 22, ventet på avgang i 30min, tatt tog i 8 timer, buss i 10timer, venta på ferge i 1 time, ferge i 1 time, og bil i litt over 30min.  Du kan tro jeg var sliten, og hadde skikkelig vondt i ræva. Siste gang jeg tar toget, når det skal være så dårlig planlagt. Men skal fortsatt ta toget i vinter, skal feire jul her oppe. Gleder meg, for da har jeg nytt kamera så jeg kan filme litt og ta bilder på toget. 

Utrolig kaldt i dag, men jogget allikevel i dag tidlig. Var ganske digg å bruke kroppen litt for en gangs skyld. Men det ble kaldere etterpå når jeg skulle gå tur med lillebroren min. Måtte kle på meg tonnevis med klær, og det var fortsatt kaldt. Skal prøve å jogge i morgen også, være flink jente. Kjenner at det river i halsen når jeg løper, men det må til.