november 2012

Røyskatt på besøk

Det var en søt liten røyskatt i vinterpels på besøk i sta. Gjorde mitt beste forsøk på å få bilder av den, men det var ikke særlig lett. Den er så utrolig rask så dette var de eneste bildene som ikke var for uklare.
Synes nesten litt synd på den lille greia. Bytter pels for å gå i ett med snøen også er det ikke en eneste flekk igjen, og det har det ikke vært på over 3 uker.

Søt var den i alle fall. Første gang jeg ser røyskatt utenom på tv.
Skulle ønske jeg kunne kommet nærmere, men den var veldig redd. Bildene er forresten tatt fra soveromsvinduet hos bestemor.

 Canon EOS 600D + Sigma 18-200mm DC

Har du noen gang sett en røyskatt? 

Lampe av Norgesglass

Jeg har verdens snilleste bestemor som har fått tak i ledning så jeg kunne lage meg lampe av en av Norgesglassene mine. Jeg tenkte at glasset kanskje kom til å bli for tungt siden jeg bare har store glass, men det går helt fint. Den henger uten å vise tegn på å ville gi etter. Tenkte jeg skulle få tak i 3-4 mindre Norgesglass og en jernstang så jeg kan få laget noen flere. Får se hva jeg finner på etterhvert.23112012


FØR

ETTER


Jeg har alltid vært glad i å ha det mørkt på rommet når enn jeg måtte ønske det, og disse gardinene passet fint inn på mitt forje rom. Men nå så det plutselig så voldsomt ut. Følte at det stjal så mye av lyset i rommet. I tillegg fikk de rommet til å se så lite ut. Så jeg bestemte meg for å skru opp persienne som jeg har hatt stående i skapet siden jeg flyttet inn. 

Hva synes du så best ut?

NorgesglassTidligere i dag etter at jeg hadde gått en tur i skogen gikk jeg en tur rundt huset. På baksiden fant jeg tilfeldigvis ett Norgesglass med masse stein og blader i. Er lillebrødrene mine som har dratt det med seg ut. Og siden mamma ikke savner det, bestemte jeg meg for å gjøre det til mitt eget. Var selvfølgelig ikke noe lokk på det, så jeg gikk ned i kjelleren for å se om jeg fant noen. Joda. Der sto det 3 ensomme Norgesglass igjen. Jeg tok med meg det ene litt mindre uten Norge-logoen på og 2 glasslokk og 2 aliminiumsringer. Har allerede vasket dem og gleder meg til og få dem med meg hjem. 

Har allerede 2 stykker hjemme som jeg har fått av mamma siden hun hadde så mange i kjelleren. Foreløbig blir begge to brukt til kaffe og kakao-kapsler til kaffemaskinen. Føler at jeg godt kunne brukt dem til noe annet, har bare ikke kommet på noe kreativt enda. Skulle gjerne hatt noen som var litt mindre, men jeg kjenner ingen som har Norgesglass stående ubrukt. Har jo tenkt tanken på og spørre meg rundt og kanskje henge oppslag i butikken. Men så er det jo begrenset på hvor mange glass jeg har plass til og ikke minst brukt for. 

- Har du noen Norgesglass?

Skogstur

Mamma skulle kjøre bestemor på sykehuset på Mo i Rana i dag tidlig. Så jeg måtte være flink storesøster og få lillebror på skolen. Herregud, slitsomt og stå opp 07.30 bare for å vekke gutten, lage matpakke og sende han ut døra til riktig tid så han rakk skolebussen. Utrolig nok spiste han skolematen sin i dag, takket være meg. Lagde hamburger til han, noe jeg tror han satte pris på :) Kanskje ikke verdens sunneste frokost, men jeg endte opp med akkurat samme greia selv.

Palle-inspirasjon

Kjøpte vakre hjem & interiør i dag, og jeg kan ikke akkurat si at jeg angrer. Så utrolig mye fint. Får lyst til å bygge meg hus! Ha det akkurat sånn som jeg vil ha det. Men neida. Jeg leier leilighet i kommunen, og veit ikke hva jeg får lov til og ikke. Har nettopp sendt dem mail og spurt om jeg får lov til å male veggene. Så vi får se hva det blir til. Håper jeg får lov. For noen strøk med maling på vegger og diverse har utrolig mye og si. 

LeilighetaGrip dagen!


Min søte skjeløyde lillebror på 4år. Aner ikke hva han peker på. En havørn med sitt utrolige vingespenn på over 2 meter fløy over hodet på oss hele veien. For mange er fjæra rene skattekista. Men i dag var det ikke mye og finne. 

Vi fant rester etter en død sau.
En nokså vellykket tur om jeg skal si det selv. Fikk tatt en del bilder jeg er fornøyd med og hadde lillebror med på slep siden han var for "syk" for å gå i barnehagen. Det var i hvert fall det han selv mente. 
På vei hjem begynte det og blåse kraftig. Plutselig ble alle fjellene borte og det pøste ned. Ekke så lett og gå fort med ett lite menneske med korte bein. Men vi kom oss hjem, ikke dryppende våte, men ikke langt i fra.

Bortsett fra det er jeg utrolig fornøyd. Må ikke tro jeg endelig har klart å komme meg tidlig opp, har ikke sovet i natt. Så nå må jeg bare tøye meg etter alle kunstenst regler og gi et godt forsøk på å holde meg våken til å kveld. Men det var deilig og se at det faktisk er lyst ute og ikke bare undelig mørke. 

Søndag

Depresjon og angst

Søvnproblemene har begynt å komme tilbake etter at jeg kom hjem fra Oslo. Klarer ikke sovne før klokken er 5-6 hver natt selv om jeg er utrolig trøtt, noe som ender med ikke mer enn 3-4 timer med dagslys. Jeg kjenner at det gjør noe med humøret. Og uansett hvor vanlig depresjon er for meg er det alltid like skremmende hver gang.

Angsten har begynt å spire igjen. Tørr ikke sove hjemme i leiligheten alene så sover hos mamma. Sov hjemme på onsdag, men det var ikke spesielt morro. Var sikker på at det hadde vært noen i leiligheten mens jeg hadde vært borte og begynte å føle meg ganske paranoid. Følte hele tiden at det var noen som sto utenfor og så inn gjennom vinduet. Måtte flere ganger gå og se etter fotspor i snøen. Ingen fotspor, ingen tegn til liv, men fortsatt like redd. Måtte sove med lyset på, for mørket er plutselig blitt så fremmed og skremmende. Tørr ikke bevege meg mer enn 10 meter utenfor husveggen om kvelden. 

Et tre i stua sa du?

Har alltid værrt utrolig glad i natur og skulle gjerne drassa med hele skogen inn i stua om jeg kunne det. Alltid drømt om å ha et stort tre i stua, men det er ikke bare bare. Ikke har jeg hus til det heller. Så jeg bestemte meg for å finne ett tre med passe størrelse som jeg kunne sette i en stor potte med runde steiner i. Har sett etter det perfekte treet/greina i noen mnd nå og fant et dødt tre rett oppi skogen her. Så vi drassa med oss sag og satte i gang. Heldigvis var det ikke så tungt heller, så klarte å bære det med meg hjem. Men enda er det ca 4 m høyt og så høyt tak har jeg ikke. Så jeg må måle taket hjemme for så å sage det til. Håper da virkelig at jeg får det med meg helt inn i stua uten at det detter fra hverandre. Gleder meg til å se om jeg får det til :D

Innkjøp


Har kjøpt meg 4 jul fra Clas Ohlson som jeg skal ha på pallebordet. 

Klarte ikke å dy meg. Måtte bare ha denne boka enda jeg synes den var svin dyr. Mange fine idèer i den. 

Julegavene mine skal pakkes inn i gråpapir med hvitt bånd. 

Fikk kjøpt meg 2 kartonger røyk. Så nå får vi håpe at jeg har nok røyk fremover :)

Siden jeg er avhengig av Red Bull kjøpte jeg ett brett i Sverige og tok med i kofferten :)

Har fått helt dilla på interiør-blader så burde egentlig bare begynne å abonnere på alle sammen. Får aldri nok.